Inspiratiedagen

Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag

NOVO-inspiratiesessie: Veranderen doen we samen!

Wilt u ervaren welke interventies beweging creëren in een innovatie of veranderproces in uw organisatie? Vraagt u zich af hoe u het team meekrijgt? Of hoe u een kwalitatief goede samenwerking van de grond krijgt, waarbij docenten zich betrokken voelen en verantwoordelijkheid nemen? Want veranderen doen we samen, in dialoog!

Kom dan op dinsdag 21 april 2020 naar de inspiratiesessie georganiseerd door kerndocenten van de opleiding tot NOVO-procesbegeleider.

Titel                Veranderen doen we samen!
Wat?                Inspiratiesessie
Wanneer?         Dinsdag 21 april 2020
Hoe laat?         15.00 – 20.00 uur
Waar?               De Roskam, Plein 25 te Houten
Kosten?            €120 per persoon (incl. avondmaaltijd)
Neemt u iemand mee dan betaalt die 2e persoon de halve prijs.

Aanmelden kan tot 1 april bij ons secretariaat Roos Hagdorn

Opbrengst?

Veranderingen, hoe klein ook, starten met een aanzet tot ‘beweging’ en de ingezette beweging vergt onderhoud en verdere ontwikkeling. En dat gaat niet vanzelf! We laten u kennis maken met een aanpak waarin wij geloven: het organiseren van de dialoog, het aanbieden van nieuwe perspectieven en daaraan gezamenlijk, in dialoog betekenis geven. Samen creëren! Wij hopen en verwachten dat de gehanteerde werkwijze u zal inspireren, dat het handvatten geeft aan het ‘HOE’.

We gaan op een interactieve en praktische wijze aan de slag, waarbij we u uitnodigen om eigen casuïstiek in te brengen, uw grote of kleine verandervragen te stellen. Daarnaast is er in de sessie volop ruimte voor inspirerende gesprekken met collega-veranderaars.

Voor wie?

Voor iedereen die geïnspireerd wil worden en de persoonlijke effectiviteit wil vergroten ten aanzien van het begeleiden van veranderingen zodanig dat collega’s de urgentie voelen en eigenaar worden van (onderdelen van) de verandering.
Voor iedereen die actief betrokken is bij veranderingen in organisaties.
Voor novisten die de opleiding tot NOVO-procesbegeleider hebben afgerond, die hun kennis willen opfrissen en in gesprek willen met gelijkgestemden.
Voor personen die kennis willen maken met de werkwijze van NOVO bij veranderingen en willen weten hoe de NOVO-opleiding eruitziet.

Bronnen

Inspiratiebronnen voor deze middag zijn o.a. Building Tribes (Kramer & Braun, 2019), Veranderen als samenspel (Boonstra, 2018), Deep democracy (Kramer, 2017), Vrije ruimte (Kessels e.a., 2002).